Kujdes! Telefoni juaj po u spiunon

Kujdes! Telefoni juaj po u spiunon

Një program i instaluar në miliona telefona Andorid shërben për të “përgjuar” çdo lëvizje tuajën. Programi “Carrier IQ” regjistron navigimin tuaj në internet dhe mesazhet.

Një gjë e tillë është shpjeguar në mënyrë të detajuar nga një vide e postuar në YouTube nga krijuesi i programeve Trevor Eckhart.

Nëse vërtetohet një gjë e tillë atëherë kompania që ka prodhuar dhe shitur telefona me këtë pajisje në bazë të ligjeve të BE mund të dënohet.
Kompania e cila ka prodhuar këtë program ka reaguar duke thënë se ky program me emrin “Carrier IQ” nuk është ndërtuar për të spiunuar përdoruesit.

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=DgABEzf_oJo&feature=player_embedded

Komento