Lëngu i panxharit i dobishëm për trurin

Lëngu i panxharit i dobishëm për trurin

Konsumimi i përditshëm i lëngut të panxharit ndikon në përshpejtimin e qarkullimit të gjakut në tru.

Specialistët e Qendrës shkencore “Wake Forest” të Universitetit Translational, pohuan se këta rezultate ndikojnë në luftën kundër avancimit të sëmundjeve.

Duke theksuar se ekzistojnë studime të cilat tregojnë për ndikimin e lëngut të panxharit në uljen e presionit të gjakut, specialistët shprehën dëshirën për të pohuar efektivitetin e këtij lëngu në përshpejtimin e qarkullimit të gjakut në tru.

Panxhari, anxhinari, lakra, spinaqi dhe zarzavate me gjethe jeshile si sallata jeshile, përmbajnë një sasi të lartë nitrati. Kur konsumoni nga këta zarzavate, bakteret e mira që gjenden në gojë e kthejnë nitratin në nitrit. Duke shtuar qarkullimin e gjakut dhe oksigjenit, nitriti ndihmon në hapjen e enëve të gjakut./Start/

Komento