Maskë me mollë të kuqe për fytyrë të yndyrshme dhe me akne

Maskë me mollë të kuqe për fytyrë të yndyrshme dhe me akne

Maskë me mollë të kuqe për fytyrë të yndyrshme dhe me aknePërbërësit;

½ mollë me madhësi mesatare

5 lugë mjaltë

Përgatitja;

Merrni mollen, shperlajeni me ujë të paster dhe heqni farat dhe lëkuren. Bëjeni pure mollen dhe përziejeni me mjaltin e shkrirë, por jo të nxehtë pasi i humbasin mineralet që ka në përbërjen e tij. Vendoseni masken e krijuar në fytyrë dhe e lini të qëndrojë 10 minuta. Shperlani fytyren me ujë të freskët dhe lyeni me locion hidratues për të evituar shfaqjen e yndyrës në siperfaqen e lëkures. Mollët janë një frut i pasur me anti-oksidantë, ndërsa mjalti është një përbërës natyral anti-septik i cili ka funksion pastrues dhe kondicionues. Mjalti përbëhet kryesisht nga fruktoza, glukoza, dhe uji.

Komento