Me pemë dhe perime kundër duhanit

Me pemë dhe perime kundër duhanit

Hulumtimi i kryer në Universitetin Bafalo në SHBA sugjeron që konsumimi i pemëve dhe perimeve mund të ndihmojë në lënien e duhanit.

Sipas të dhënave të mbledhura nga rreth 1.000 njerëz të hulumtuar, personat të cilët kanë ngrënë më së shumti pemë dhe perime kanë pasur tri herë më shumë shanse për ta ndërprerë pirjen e duhanit.

Shkencëtarët kanë thënë se parasysh kanë marrë edhe shkaktarët e tjerë të cilët mund të kenë ndikim në suksesin e lënies së duhanit.

Përveç kësaj, është zbuluar se duhanpirësit të cilët janë më shumë pemë dhe perime tymosin më pak cigare në krahasim me të tjerët dhe se kanë varësi më të vogël të shprehur nga nikotina, thuhet në revistën profesionale ‘Nicotine and Tobacco Research’.

Komento