Me zgjedhjen e ushqimit deri te lëkura e përsosur

Me zgjedhjen e ushqimit deri te lëkura e përsosur

Zgjedhja e ushqimit të përditshëm, të cilin e dërgoni në organizëm, në masë të madhe ndikon edhe në dukjen e lëkurës suaj.

Nutricistja amerikane Xhoan Salxh Blejk zbulon se cilat ushqime do të duhej t’i konsumoni, në mënyrë që ta përtërini lëkurën tuaj dhe ta parandaloni shfaqjen e rrudhave.

Soja

“Me aplikimin e sojës në planin afatgjatë do të mundësoni një ‘shtrëngim’ natyral të lëkurës suaj”, shpjegon Xhoan. Soja është e pasur me proteina, të cilat i ndihmojnë lëkurës të jetë e shtrënguar dhe e fortë.

Patatja

Patatja është e pasur me beta-karotinë, e cila në organizëm shndërrohet në vitamina A, e kjo vitaminë ndihmon që lëkura t’i largojë qelizat e vdekura.

 

Bademi

Një nga burimet më të mëdha natyrore të vitaminave E është bademi. “Për t’i ndihmuar lëkurës që të ballafaqohet me radikalët e lirë, të cilët nxitin plakjen e lëkurës, për çdo ditë konsumoni nga një grusht badem”, sugjeron Xhoan.

Salmoni

Ky lloj i peshkut është mjaft i pasur me vitamina B, përderisa qelizat nën lëkurë i mban të shëndosha, e po ashtu i mbron edhe prej ndikimit të rrezeve të dëmshme të diellit.

Komento