Mjalti për ftohjen

Mjalti për ftohjen

Mjalti për ftohjenFtohja është një sëmundje virale, simptomat e ftohjes është teshtima e shpeshtë, pezmatimi i fytit dhe kolla.Për ftohjen është mjalti i bardhë dhe dylli i bletës.

Dyllin e bletës e mban në gojë si çëmçakëz, kurse mjaltin e përdor në këtë mënyrë: një lugë mjalt e tret në një gotë ujë të vakët bashkë me një lugë uthull molle, dhe e pi tre herë në ditë.

Kjo përzierje vepron në zbutjen e simptomave të ftohjes dhe në shërimin e shpejtë të saj.Avulli i bimës manxuranë është gjithashtu shumë i dobishëm për rastet me ftohje.

I këshillojmë të sëmurët me ftohje që të qetësohen në shtrat, të hanë supëra të ngrohta dhe të konsumojnë qepë e hurdhër për shkak se ato përmbajnë lëndë pastruese të sistemit të frymëmarrjes.

One Comment

  1. fyti po me dham shum a me perdor mjelt apo qka

Komento