Nëse iu kanë ardhur periodat pas moshës 12 vjeç, duhet ta lexoni këtë

9

Nëse dikur jeni mërzitur për faktin që të gjitha shoqeve tuaja u kishin ardhur periodat para jush, ka ardhur momenti t’u qeshni në fytyrë, sado mizore të jetë një gjë e tillë.

Sipas një studimi të ri nga Universiteti i Kalifornisë që ka marrë në vëzhgim 16’000 gra për 21 vite, ka rezultuar se ato që u kishin ardhur periodat mbi 12 vjeç dhe që përjetojnë menopauzën pas moshës 50 vjeç, jetojnë deri në 90 vjeç. Përveç kësaj, kjo kategori ka më pak predispozitë për t’u prekur nga sëmundje të caktuara si sëmundjet e artereve koronare dhe diabeti. Ato gjithashu kanë më pak predispoztë për të qenë duhanpirëse.

9

Komento