Nje filxhan kafe dhe ushtrime

Nje filxhan kafe dhe ushtrime

Nese mund tu shtonit ushtrimeve fizike rutine nje ose dy filxhane kafe do te reduktonit ndjeshem rrezikun nga kanceri i lekures. Kete e kane provuar kerkimet me te fundit ne kete fushe.

Kombinimi i ushtrimeve dhe kafese shkaterrron qelizat prekanceroze qe jane krijuar nga demtimi qe shkaktojnei rrezet ultraviolet.

Nese mund tu shtonit ushtrimeve fizike rutine nje ose dy filxhane kafe do te reduktonit ndjeshem rrezikun nga kanceri i lekures. Kete e kane provuar kerkimet me te fundit ne kete fushe.

Kombinimi i ushtrimeve dhe kafese shkaterrron qelizat prekanceroze qe jane krijuar nga demtimi qe shkaktojnei rrezet ultraviolet, sipas nje grupi studiuesish ne Rutgers University. Ne kavie ka nje efekt protektiv te te kafeines dhe ushtrimeve, jo domosdoshmerisht te perdorura te dyja njeheresh. Shkencetaret mendojne se nje efekt i tille mund te jete i ngjashem edhe tek njerezit, gje qe ngelet te provohet.

Komento