Pas vrapimit, hani shalqi

Pas vrapimit, hani shalqi

Pas vrapimit, hani shalqiMënyra më e mirë për të kompensuar elektrolitet është për të ngrënë shalqi, sepse përmban likopene, dismutazë dhe sheqer, si dhe është përplot me ujë, prandaj është një izotonik natyral.

Hidratimi i duhur, vlera ushqyese të mjaftueshme dhe minerale dhe vitamina janë tre gjëra më të rëndësishme në dietën e vrapuesit.

Kjo është veçanërisht e rëndësishme gjatë të nxehtit të verës dhe rritjes së lagështisë.. Hidratimi i duhur do të thotë konsumimi i lëngjeve në mënyrë graduale, jo vetëm para dhe gjatë trajnimit, por edhe pas tij.

Uji është shumë shpesh jo i mjaftueshëm, prandaj janë të nevojshme pijet izotonike.

Për të kompensuar elektrolitet e humbura mund të ndihmojnë frutat dhe perimet që janë të pasura me kalium, të tilla si, domate ose fiq, kurse shalqiri është përdorur shpesh si një ushqim që ka veti të ngjashme me një pije energjike sportive.

Përveç se është shumë i pasur me ujë, përmban likopen dhe superoksid dismutazë, një enzimë e rëndësishme antioksiduese, si dhe sheqerna që kompensojnë shpejtë energjinë.

Komento