Patatet

Patatet

Një patate e pjekur bashke me lëkuren ka gjysmën e dozës se përditshme te Vitaminave C dhe D, qe një njeri duhet te marre.

Një patate ka vetëm 22 kalori dhe 0 gram yndyre. Përveç kësaj s’duhet harruar qe patatet janë perimet me te konsumuara, për shkak te vlerave ushqimore dhe ndjenjës se ngopjes qe ofrojnë ato..

Rregulli i vetëm për te zgjedhur patatet është se sa me shume te ketë ngjyre patatja nga brenda aq me shume vlera ushqyese ka.

Komento