Për ata që duan dhëmbë të bardhë

Për ata që duan dhëmbë të bardhë

Pemët dhe perimet e forta si mollët, bishtajoret, lulelakra, karotat dhe selino ndikojnë dobishëm pasi me përtypjen e tyre vjen deri tek “fshirja” e dhëmbëve. Për më tepër, këta artikuj sekretojnë pështymë, që e neutralizon thartirën dhe i mbron dhëmbët.

Pas zbardhjes së dhëmbëve me rëndësi është ajo që do të konsumoni, ngase disa prej artikujve ndihmojnë në mbajtjen e bardhësisë, derisa nga ana tjetër ekziston ushqimi që lë njolla të errëta nëpër dhëmbë.

Qumështi dhe prodhimet e qumështit që janë të pasura me kalcium, ndihmon në mbajtjen e bardhësisë së dhëmbëve. Thartira e dhëmbëve i mbron dhëmbët nga gjakderdhja, përderisa djathi i fortë kontribuon në largimin e ushqimit që ka mbetur nëpër dhëmbë.

Duhani, salca nga soja, pijet e gazuara, vera e bardhë dhe ajo e zezë dhe boronica lënë njolla në dhëmbë.

Komento