Për shërimin e paslindjes të nevojshëm 12 muaj

Për shërimin e paslindjes të nevojshëm 12 muaj

Edhe pse konsiderohet që grave u mjaftojnë 6 javë që të shërohen nga pas lindja, studimi i hulumtuesve britanik vërteton që normalisht do tju duhej një vit i tërë.

Mjekja Xhullija Brej nga Univerziteti Salford, ka intervistuar tre grupe grash, të cilat kanë lindur dhe ka arritur në përfundim që për shërim të plotë të nënave pas lindjes nevojiten 12 muaj.

Gratë do të duhej të kishin përkrahjen e të afërmive edhe më shumë se 6 javë, duke u bazuar në faktin se disa muaj pas lindjes mund të vuajnë nga dhembjet në shpinë dhe lodhja – thekson Xhullija.

Hulumtimi ka treguar që gratë durojnë më shumë se sa që munden sepse në shoqëri në përgjithësi është bërë e zakonshme të mendohet që ato shërohen shpejtë./bebaime.com/

Komento