Për të qenë në humor të mirë: konsumoni ushqime të pasura me vitaminë B12

Për të qenë në humor të mirë konsumoni ushqime të pasura me vitaminë B12

Për të qenë në humor të mirë konsumoni ushqime të pasura me vitaminë B12Ndërsa vitaminën B12 mund ta gjejmë tek mishi i kuq, pula, peshku dhe produktet e qumështit.

Nëse ju preferoni spec djegës, fasule të kuqe ose mish viçi, një sallatë të bërë me marule dhe gjoks pule ose salmon të pjekur në skarë, një pjatë me brokoli: të gjitha këto pjata janë të pasura me acid folik dhe vitaminë B12. Këto dy vitamina ndihmojnë në parandalimin e çrregullimeve të humorit dhe çrregullimeve të sistemit nervor qendror.

Mund të gjejmë acid folik në të gjitha varietetet e fasuleve dhe zarzavateve. Ndërsa vitaminën B12 mund ta gjejmë tek mishi i kuq, pula, peshku dhe produktet e qumështit.

Ide të tjera për menu që ju sjellin humorin:

Një sallatë spinaqi me salmon
Një omëletë me djathë dhe spinaq

Komento