Përse gërhijmë kur flemë?

gërhima

gërhimaGërhima mund të jetë e lidhur me ndonjë problem serioz shëndetesor dhe mund të ndikojë jo vetem tek ai që gërhet përveç tjerash mund të ketë efekte negative në marrëdhëniet midis çifteve.

Gjatë gjumit, muskujt qe kontrollojnë kanalet e frymëmarrjes mund te relaksohen, duke shkaktuar që kanale të frymëmarrjes të ngushtohen.

Si rezultat, kur marrim frymë, inded e buta në gojë, hundë dhe ëe fyt vibrojnë, që ndryshe ne i degjojme duke gërrhatur. Njëra zgjidhje është perdorimi i shiritave te lagesht sepse jane te dizajnuar të zvogelojnë vibrimin e ketyre indeve te buta.

Një mënyre tjetër është perdorimi i frenave të gojes që parandalojne gjuhen të mos bie ne fund të gojeë. Sidoqoftë, keto metoda nuk janë të garantuara dhe nese gjumi dhe e gërrhitura e juaj është më serioze se aq ateherë këshillohuni  me mjekun.

4 Comments

  1. thuhet "gërhasim" dhe jo "gërhijmë"

  2. O Sokol!!!! Palla

  3. ku duhet ti qesim shiritat e lagur

  4. haxhi baba krraten shummmmmm

Komento