“Prekja” femërore i bën burrat më të guximshëm

"Prekja" femërore i bën burrat më të guximshëm

Kështu thotë një studim i Columbia University në New York, që ka marrë në analizë një grup personash të vënë përpara zgjedhjes mes një pune të rrezikshme dhe një tjetre më të sigurtë.

Burra kurajozë, të gatshëm të rrezikojnë cdo gjë për gjithcka? Një pjesë e mirë e këtyre akteve varet nga një përkëdhelje apo mbështetje e dhënë nga një grua.

Kështu thotë një studim i Columbia University në New York, që ka marrë në analizë një grup personash të vënë përpara zgjedhjes mes një pune të rrezikshme dhe një tjetre më të sigurtë.

Ata meshkuj, të cilët u përkrahën nga gjinia femërore u treguan më të gatshëm të rrezikoheshin.

Femrat mund të kontribuojnë në kurajimin e burrave, por duhet që të tjerët të qëndrojnë larg kësaj mbështetjeje.

Komento