Pse krijohet celuliti?

celuliti

Celuliti eshte nje valezim i qelizave te dhjamosura dhe gumbullim indesh nen lekure. Zakonisht ato gjenden ne pjesen e kofsheve dhe te vitheve, sidomos te femrat.E ben lekuren qe te kete nje pamje si lekure portokalli. Kjo eshte nje forme qe shfaqet te kryesisht te femrat, e shume me pak te meshkujt; kjo ndoshta edhe per faktin se qelizat e meshkujve dhe te femrave jane te ndryshme nga njera tjetra.

Nga se shkaktohen celulitet?

Ne te vertete nuk dihet saktesisht nga se shkaktohet celuliti, por sipas disa studiusve te fushes ai shkaktohet nga nje anomali e qelizave te dhjamit. Disa te tjere mendojne se ajo shkaktohet edhe nga toksinat ne qeliza. Te tjere ende mendojne se hormonet jane pergjegjes per krijimin e celulitit.

 

Nje shkak i vertete i celuliteve!

Arsyeja pse grate vuajne me shume nga kjo gje shpjegohet me reagimin e qelizave dhjamore te femrat dhe indit lidhes qe i mban ato.

Nje femer ka inde shume pak flexibel, keshtu, me shtimin e peshes, qelizat dhjamore, shendoshen e tentojne te zgjerohen ne drejtim te siperfaqes se lekures, duke i dhene asaj formen e lekures se portokallit.

Te meshkujt ka me pak dhjamera te tilla ne siperfaqe, por gjithashtu edhe pjesa e jashtme e lekures se tyre eshte me e trashe dhe e fsheh mire ate qe po ndodh ne brendesi te saj.

A bejne efekt dietat?Ndonjehere po, ndonjehere jo, por kjo nuk eshte menyra me e mire qe ju mund te veproni…

Komento