Pse nuk duhet ta mbani kurrë jashtëqitjen

Pse nuk duhet ta mbani kurrë jashtëqitjen

Pse nuk duhet ta mbani kurrë jashtëqitjenShumë njerëz preferojnë të presin derisa janë në kushte familjare për të bërë jashtëqitjen.Por të shtysh jashtëqitjen e trashë është më e rrezikshme nga sa mendoni.

Në fakt, disa ekspertë paralajmërojnë se mbajtja e jashtëqitjes së trashë për një kohë të gjatë mund të sjellë edhe vdekjen.

Në rastin më të keq, një masë e palëvizshme fekalesh mund të formohet në zorrën e trashë, duke rezultuar në kapsllëk kronik.

Nëse nuk trajtohet, ky kapsllëk mund të kërkojë operim, madje mund t’ju vrasë.

Doktoresha Amy Shira Teitel shpjegon për Discovery: “Mund të jeni në një avion dhe zgjidhni ta mbani, në vend që të shkoni në banjë. Por të mbash nevojën është shumë e rrezikshme, për shkak se mund të grumbullohet në zorrë.

Ndërsa thahet, mund të bllokojë sistemin tuaj duke bërë që të përfundoni me kapsllëk kronik”.
“Ta mbash është gjë e keqe, pasi këto janë mbetje dhe toksina, që vazhdojnë të qëndrojnë në trupin tuaj”.

Komento