Qasje e re në forcimin e imunitetit

Qasje e re në forcimin e imunitetit

Qasje e re në forcimin e imunitetitNjë grup i infektologëve dhe biolog kanë konstatuar se mieloperoksidaza (MPO), enzimë ose proteinë kundër baktereve që prodhojnë disa lloje të leukociteve (rruazat e bardha të gjakut), krijojnë një efekt të fortë kundër mikrobeve duke shkatërruar mikrobet patogjene, nuk mos dëmtuar me këtë rast indin që e rrethon, transmeton gazeta Kosova Sot.

Në linjën e parë të mbrojtjes nga bakteret leukocitet prodhojnë peroksidin me hidrogjen, e cila përdoret edhe për zbardhjen e flokut. Ajo menjëherë krijon një vrimë në sipërfaqen e qelizës bakteriale dhe e shkatërron bakterin. Sipas ekspertëve kjo është një mënyrë e re për të forcuar sistemin imun.

Komento