Qelizat imune zgjojnë të moshuarën nga koma

Qelizat imune zgjojnë të moshuarën nga koma

Hulumtuesit nga Universiteti i Munihut para pak kohësh kanë bërë të ditur se ia kanë dalë mbanë të që zgjojnë një gruar 82-vjeçare nga koma dhe atë me një injektim të qelizave imune të saj.

Gruaja e cila kishte pësuar një sulm në tru, është dërguar në shtëpi në mënyrë që për të tani të kujdesen infermieret, pas nëntë viteve të gjata. Mjekët e saj kanë propozuar një mënyrë të re të mjekimit me injektim oktogjenar intramuskular të qelizave imune.

Pacientja pas disa injeksioneve ka filluar të reagojë ndaj komandave e madje edhe ka kthyer funksionet në disa nga gjymtyrët e dobësuara. Ajo ka hapur sytë dhe ka shikuar drejt njerëzve të cilët hynin në dhomë ndërsa ua ka mbajtur duar nipërve e mbesave të saj.

Komento