Rëndësia e vitaminës D

Rëndësia e vitaminës D

Rëndësia e vitaminës DNjë studim i ri, në të cilin kanë marrë pjesë 318 persona të moshuar me moshë mesatare 73-vjeç, tregon lidhshmërinë e vitaminës D me rrezikun shtuar për demencë dhe goditje në tru.

Duke analizuar statusin e vitaminës D, është vërejtur se te rastet kur niveli i kësaj vitamine ishte më i ulët se ai optimal, prirja për demencë dhe goditje në tru ishte më e madhe.

Autorët e studimit të publikuar në revistë Neurology, besojnë se vitamina D ka efekt mbrojtës në sistemin vaskular, dhe për këtë arsye ata u rekomandojnë të moshuarve që të marrin shtesa të kësaj vitamine.

Komento