Rezistenca ndaj antibiotikeve: 2 teste të shpejta

Rezistenca ndaj antibiotikeve: 2 teste të shpejta

Disa studiues kane realizuar dy teste te rezistences ndaj antibiotikeve, qe lejojne te arrini me mire objektivin e trajtimeve kunder infeksionin urinare dhe kunder semundjeve.

Nuk pushojme se perserituri : bakterjet tregon sa me shume rezistente ndaj antibiotikeve. “ Shohim 25 000 te vdekur per cdo vit, te lidhur me multirezistencen ndaj antibiotikeve ne Europe. “ shpjegon ekipi I Dr Patrice Nordmann, ne Inserim

Studiuesit e Inserm kane pra punuar ne vendosjen e testeve me diagnostic te shpejte qe lejon te masin shume shpejte kete rezistence dhe te japin pa u vonuar trajtimet me te pershtatshme pcienteve.
E publikuar ne revisten “Professionnelles”, puna e tyre ka vendosur si pika kryesore dy teste me ekzaminime te ndryshme qe lejojne , me pak se dy ore, te indentifikoj disa bakterie qe rezistojne ndaj antibiotikut.

Rezistence ndaj antibiotikeve: 2 teste shume te shpejta
Per te luftuar kunder rezistences se bakterieve ndaj antibiokeve, studiuesit kane vendosur ne pune nje sistem zbulimi te shpejte me dy enzima pergjegjese te rezistences ne dy klasa antibiotiksh shume te shpeshta : cephalosporines dhe carbapeneme. Ne keto teste, prezenca e nje enzyme shenon prezecen e nje bakteri rezistente.

Ne oren aktuale, keto teste mund te jene realizuar duke filluar nga bakteriet e izoluara ne urine gjate nje infeksioni ose duke filluar nga bakteriet e shfaqura ne kripe. Rezultati eshte marre per dy ore sesa ne 24 deri 72 ore aktualisht me tekniken ekzistuese.

Gjithmone gjate vleresimit, keto teste mund te tregetohen nga 12 deri ne 16 muaj. Ato lejojne ne menyre te thjeshte nje zbulim shume te shpejte te rezistences ndaj antibiotikeve me e rendesishmja eshte ajo e mjekesise njerezore ./ikub/

Komento