Rezistenca ndaj antibiotikëve, vrasësi i fshehtë

Rezistenca ndaj antibiotikëve, vrasësi i fshehtë

Rezistenca ndaj antibiotikëve, vrasësi i fshehtëVrasësi i fshehtë i cili çdo ditë vret fëmijë, të rinj dhe pleq është rezistenca ndaj antibiotikëve. Ky është problemi kryesor në shëndetësinë globale por edhe Kosova konsiderohet si një vend me një nivel të lartë të përdorimit të antibiotikëve.

Kështu u tha në një tryezë shkencore të organizuar nga Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik të Kosovës dhe zyrës së Organizatës Botërore të Shëndetit në Kosovë, për të shënuar javën botërore të vetëdijesimit për antibiotikë.

Në këtë tryezë u tha se ka plane se si të parandalohet përdorimin kaq të madh të antibiotikëve dhe se një gjë të tillë do ta arrijnë.

Komento