Sekreti për një jetë të gjatë

Sekreti për një jetë të gjatë

Gjëja kryesore për një jetë të gjatë? Ndoshta një gjumë i mirë, sipas një studimi të fundit të realizuar nga Universiteti i Portlandit, koordinuar nga dr.Gu Danan.

I bazuar në cilësinë dhe sasinë e gjumit për rreth 2.800 njerëz ai ka zbuluar se njerëzit që jetojnë gjatë kanë treguar se flinin më mirë dhe më shumë se të tjerët.

Studimi ka përfshirë 15.638 të rritur të moshës 65 vjeç e lart, duke përfshirë edhe 3927 persona të moshës 99-100 vjeç dhe në bazë të hulumtimeve është vënë re se ai që fle keq kishte prirje që kur të që i moshuar, të vuante nga sëmundje kronike.

Në fakt, studiuesit arritën në përfundimin se ekziston një lidhje e dyanshme mes gjumit dhe jetës së gjatë, pasi ai që e ka dhuratë një jetë të gjatë, ka edhe dhuntinë për të patur një gjumë të mirë dhe anasjelltas.

One Comment

  1. kush do te me ndihmoje ne lidhje me "jatgjatesine"
    nuk do te pendoheni

Komento