Sekreti per tu dobësuar? Fitness ne pushimin e drekes

Sekreti per tu dobësuar? Fitness ne pushimin e drekes

Per tu dobësuar praktikoni rregullisht fitness, duket se eshte i domosdoshem. Por si te beni nese keni nje dite te mbushur me pune? Mundesite mund te jene vetem dy: te ushtroheni ne mengjes, përpara se te shkoni ne pune dhe te ushtrohenine mbremje përpara se te shkoni ne shtepi.

Megjithate, jo te gjithe jane te gatshem te zgjohen heret per te bere fitness përpara se te shkojne te pune; por jane shume ata qe kane mundesine te kalojne mbrëmjen ne palester.

Por per tu dobësuar dhe per te djegur kalorite e tepërta eshte e domosdoshme te beni ushtrime, nese behet nje pune pa shume lëvizje. Zgjidhja e vetme atehere, eshte te ushtrohrni gjate pushimit .

Te beni fitness ne pushimin e drekes ka shume te mira. Para se gjithash , ju lejon ta shfrytëzoni oren qe keni ne dispozicion dhe te mos i hiqni kohe gjumit te mengjes dhe mbrëmjeve.

Gjithashtu keto ushtrime ne pushimin e drekes do te ndihmojne te vendosin ne lëvizje endorfinen: do te rikthehen te te punojne me nje shume energji pozitive. Eshte provuar ne fakt qe te levizesh gjate orarit te pune ju ben me produktiv.

Nese beni ushtrime ne pushimin e drekes do te ju mjaftonte te hani te pakten nje përpara aktivitetit fizik.

Me mire te shijoni drithëra , karbohidrate dhe fruta me doza te vogla. Sapo te jeni kthyer nga ushtrimet do te jeni te lire te vazhdoni te konsumoni dhe dicka tjeter sa per te fituar energjite e humbura.
Nese palestra eshte afer vendit te punes , mund te shkoni dhe te beni pak bicklete ose vrap.

Gjithashtu mund te beni fitness rreth vendit te punes , per shembull duke ngjitur dhe zbritur shkallet. Kete lloj programi mund ta ndiqni bashke me ndonje kolege tuajin per te mos mbetur vetem.

Nese nuk keni mundesi te dilni, sepse prisni ndonje telefonate te rendesishme atehere , mund te merrni me vete ndonje instrument ne pune ( litarin per te kërcyer).

Sigurisht qe duhet te merrni me vete veshjen e duhur . Nje problem me te cilen mund te përballeni eshte higjiena : vetem nese keni ndonje tualet qe te kete dushin per tu lare ; ne zyre eshte e veshtire te laheni . Megjithate mund te ju mjaftoje nje peshqire i njome dhe deodorantin.

Komento