Seks në mëngjes, për të patur lëkurë dhe flokë të bukur

Seks në mëngjes, për të patur lëkurë dhe flokë të bukur

Të rriturit që bëjnë dashuri që në mëngjes me sa duket jo vetëm që ndjehen më optimistë për pjesën tjetër të ditës, por kanë dhe një sistem të fortë imunitar.

Hulumtimet sugjerojnë se të rriturit që fillojnë ditën e tyre në këtë mënyrë janë të shëndetshëm dhe të lumtur se ata që thjesht zgjedhin një filxhan çaj dhe disa dolli para se të nisen nga dera.

Personat që bëjnë dashuri që në mëngjes kanë pak gjasa për t’u sëmurur nga të ftohtët apo gripi, ajo mund gjithashtu të përmirësojë cilësinë e flokëve të tyre, lëkurës dhe thonjve.

Dr Debby Herbenick, një shkencëtar amerikan i kërkimeve dhe këshillave për seksin, tha: “Duke pasur marrëdhënie seksuale në mëngjes liron oxytocina kimike, që ju bën të ndiheni mirë, gjë që i bën çiftet të jenë të lidhura gjatë gjithë ditës.”

Një studim në Universitetin Queens në Belfast ka gjetur se duke bërë seks tri herë në javë në fakt mund të përgjysmojë rrezikun e sulmit në zemër ose goditjet në tru.
Një studim i 2009 ka gjetur se duke bërë seks çdo ditë përmirëson cilësinë e spermës dhe mund të rritë shanset e mbetjes shtatzënë. Në testet e njerëzve me probleme të pjellorisë, derdhja e përditshme për një javë ul sasinë e dëmit të ADN në mostrat e spermës.

Gjithashtu meshkujt që kanë aktivitet sistematik seksual ulin shancet e rrezikut të kancerit të prostatës.

Komento