Sëmundjet që i parandalon molla

11
11Proverbi i njohur “Një mollë në ditë e mban mjekun larg” e ruan vërtetësinë edhe në ditët tona.Në shumë raste mjekët e teprojnë kur është fjala për sëmundje, kurse nga ana tjetër jemi të detyruar të marrim ilaçe që në shumicën e rasteve ndikojnë keq në organizmin tonë.

Sëmundjet që mund të ndalojë

– kancerit të mushkërive: lëngu i mollës, pureja e mollës, lëkura e mollës janë “vrasëse” të qelizave kanceroze në mushkëri.

– kanceri i gjirit: është provuar tashmë që mollët parandalojnë dhe ngadalësojnë kanceret në disa kafshë –qelizat rezistente kanceroze ndaj ilaçeve: karotenoidi i mollëve i zhduk qelizat që i rezistojnë trajtimit mjekësor.

– kanceri i ezofagut: një derivate ekzistues te molla, procianidina, mund të zvogëlojë qelizat kanceroze në ezofag.

-kanceri i stomakut :një nga mënyrat nëpërmjet të cilave substancat e mollës arrijnë të parandalojnë kancerin e stomakut është nëpërmjet luftimit të bakterieve.

Komento