Shifra e artë e të bërit seks është mes 7-13 minutave

Shifra e artë e të bërit seks është mes 7-13 minutave

Sa kohë duhet të zgjasë një akt seksual, në mënyrë që partnerët në çift të arrijnë kënaqësinë e tyre maksimale? Shkencëtarët, duket se kanë vendosur që të merren seriozisht me këtë çështje.

Konkretisht, rreth 50 specialistë të “Society for Sex Therapy and Reserch” në Uashington, kanë ka kryer një studim rreth kësaj, të cilin e kanë “Journal of Sexual Medicine”.

Sipas tij, periudha e të bërit seks nuk duhet zgjatur pafundësisht, pasi rrezikon që ai të bëhet i mërzitshëm dhe prandaj, çiftet duhet që të dinë kohën e saktë të kryerjes së aktit seksual.

Shifra e artë? Mes 7-13 minutave.

Përjashtuar këtu në fakt, kohën e puthjeve.

Sipas studiuesve, 2-3 minuta janë shumë pak për një akt seksual, ndërsa periudha mes 7 dhe 13 minutave, duket momenti i duhur që çifti të gjejë kënaqësinë.

Ndërsa kalimi i këtij afati, paraqitet si nisja e pikës së lodhjes për të dy partnerët, ndaj nuk është e rekomandueshme.

One Comment

  1. si te qendrohet me shum ne sex nganihere e perfundoj shum shpejt kam shum ndienja

Komento