Si të evitoni sëmundjet e veshkave

sëmundjet e veshkave

sëmundjet e veshkaveVeshkat jane organe cifte.Te vendosura ne retroperitoneum, ne dy anet e zgavres se barkut.Anatomikisht lokalizohen ne pjeset anesore te pasme te abdomenit.

Veshka e majte eshte e vendosur prapa shpretkes, pankreasit dhe lukthit,ndersa e djathta prapa melqise dhe fshikezes se temthit.

Ja disa këshilla për të evituar smundjen e veshkave:

1– Evitoni kripën e tepërt.

2-Pini sa më shumë lëngje.

3-Konsumoni çaj nga trëndafili i egër.

4-Konsumoni lëng kumbulle.

5-Pini më shumë se 1 litër e gjysmë ujë mineral në ditë.

Komento