Si të largoni stresin

Businessman Holding Head in Hands

Businessman Holding Head in HandsRrezikun mos e shikoni si kërcënim, por si sfidë. Simptomat e stresit janë të njëjtat si simptomat e guximit (frymëmarrje e shpejtë, zemër që rrahë shpejtë), prandaj ju takon juve të arsyetoni se a jeni të stresuar apo jeni guximtar?

Kur takoni njerëzit për herë të parë, thirrini në emër. Kjo menjëherë stabilizon një ndjenjë besimi dhe shoqërie.

Nëse buzëqeshni shumë dhe angazhoni të gjithë muskujt e fytyrës, trupi juaj do të reagojë dhe ju do të ndjeni lumturi, edhe nëse nuk keni ndonjë shkak.

Gjithnjë jepini fëmijës një zgjedhje që t’i bëni të mendojnë se janë nën kontroll. P.sh., “a dëshiron t’i veshësh këpucët apo sandalet sot?”, është një pyetje që e bën fëmijën të zgjedhë atë që i keni caktuar ju, por të mendojë që po e zgjedhë vetë.

Komento