Si te mbroni syte e femijeve nga rrezet ultraviolet?

Si te mbroni syte e femijeve nga rrezet ultraviolet?

Syte e femijeve duhet te mbrohen qe ne lindje. Jane shume prinderit qe nuk kujdesen per kete. Pediatret vene ne dijeni prinderit demtimet qe mund te shkaktojne rrezet UV.

Si te mbroni syte e femijeve nga rrezet e diellit?
Momenti me delikat per syte me siguri eshte vera, kur rrezet e diellit jane me te forte.Rrezet ultraviolet , jane shkaku i pare i demtimit te syve prandaj eshte shume e rendesishme te mundohen te mbroni te vegjlit tuaj

Ne cfare menyre? Per shembull ti vendosni syze dielli. “ nese ka nevoje per lente shikimi, lereni femijen te zgjedhe ngjyren e syzeve , ne kete menyre do te plotësoni dhe dëshirat e tija. “ Pee ate qe te mbaj syze eshte nje loje “ shpjegon nje psikologe.

Por ka dhe me teper. Vendosini kremin solare dhe ne qepallat e syve dhe duhet te beni kujdes dhe me ushqimin : frutat, zarzavatet, peshku etj.Gjithashtu limitoni shikimin e televizorit dhe te përdorimit te kompjuterit. Merrni gjithmonë me vete higjenen okulare te dhene nga doktori me recete. Uji i detit dhe ajo me klor i pishines shpesh permbajne viruse dhe mikrobe te cdo lloj tipi.

Vizita okulistike
Vizita okulistike nuk eshte nje analize per femijet e mëdhenj. E para behet shpesh, kur femija ka lindur dhe me pas duhet te kontrolloni femijet midis 6 dhe 9 muajsh, per te verifikuar qe nuk ka ndryshime ose ka ndonje problem. Mbas 9 muajsh vizitat do te jene te vendosura nga mjeku , sipas nevojes se femijes. Ne vitet e para , këshillohet qe te lini takim tek mjeku cdo 3 vjet.

Gjate shkolles me mire ta kontrolloni femijen cdo vit. Ajo qe mund te beni eshte te verifikoni, nese ai sforcohet shume kur shikon dicka dhe ta pyesni here pas here nese shikon mire me te dyja syte. Vezhgoni me kujdes nese merr pozicione te çuditshme gjate leximit./ikub/

Komento