Si të parandalojmë astmën?

Si të parandalojmë astmën?

Shkencëtarët amerikan të Universitetit në Kenmore këshillojnë konsumimin e rregullt të magnezit për të frenuar në një nivel të caktuar astmën.

Hulumtimi është zhvilluar në 50 pacientë të moshës nga 21 deri në 55 vjeçare të cilët vuajnë nga astma. Ata janë përcjellë për 6.5 muaj dhe rezultatet kanë treguar një përmirësim të jetës së tyre te personat që kanë konsumuar rregullisht magnez.

Funksioni i mushkërive është përmirësuar për 6%, ndërsa bronket janë bërë për 20% më rezistuese në ndikimin e faktorëve bronko-konstriktor (substanca të cilat ngushtojnë rrugët e frymëmarrjes), që së bashku ka sjellë deri te ajrosja më e mirë e mushkërive dhe një ndjenjë e përgjithshme më e mirë.

Për një efekt të tillë, që është arritur në rastet astmës së lehtë ose mesatarisht të rëndë, ka qenë i nevojshëm konsumimi ditor i një sasie prej 340 mg të magnezit.

2 Comments

  1. me falni po ato persona qe kan dalur me bronkit astmatik ka kuro qe te sherohet pergjithmon d.m.th ti shmanget astmes gjithmon ju lutem nje pergjigje.dhe cili esht sygjerimi juaj per kuron e kesaj...FLM

  2. djali im eshte diagnostifikuar me semundjen e astmes eshte dy vjeqar a sherohet kjo semundje dhe si flm shum nese na pergjigjeni dhe na kshilloni

Komento