Si të trajtoni gogësimën tek foshnjat

Si të trajtoni gogësimën tek foshnjat

Si të trajtoni gogësimën tek foshnjatShpesh foshnjat gogësijnë shumë duke bërë veten që të villin ushqimin që hanë.

Gazrat tek bebja lidhen me sasinë e shtuar te ajrit të gëlltitur gjatë ushqyerjes me gji apo përdorimit të biberonit të keq që përdoret për qetësimin e bebes, me mos realizimin e gogësimës pas pirjes dhe së fundi me dietën e nënës.

Pra pozicionojeni mirë beben në gji që të mos bëjë thithje boshe, mbajeni horizontalisht të mbështetur derisa të gogësijë.

Mos përdorni biberon të keq dhe përpiquni të shmangni nga dieta sasitë e ekzagjeruar të qumështit të lopës (mbi 500 ml), evitoni sasinë e shtuar të perimeve si lakra, bishtajat dhe domatetet.

Komento