Si t’i trajtojmë qimet që rriten nën lëkurë?

Si t’i trajtojmë qimet që rriten nën lëkurë?

Si t’i trajtojmë qimet që rriten nën lëkurë?Ekzistojnë disa mënyra natyrore, që preferohen të përdoren në rastet e rritjes së qimeve nën lëkurë.

1- Zgjidhja e parë dhe e thjeshtë është mekanike: heqja e qimeve me anë të piskatores. Fërkoni lëkurën duke përdorur dorëza të veçanta që largojnë qelizat e vdekura pa irrituar lëkurën dhe duke lejuar qimen të dalë dhe të hiqet me piskatore. Është e rëndësishme të zgjidhni dorëza ose sfungjer të bërë nga materialet natyrore, të cilat nuk shkaktojnë abrazione të lëkurës.

2- Bëni skrab pastrues natyror që ka efektin e heqjes qelizave të vdekura të lëkurës dhe lehtëson daljen e qimeve që kanë hyrë në lëkurë. Skrabi, jo vetëm që riaktivizon mikroqarkullimin por dhe favorizon largimin e lëngjeve të tepërta.

3- Vaji i bajameve është gjithashtu një zgjidhje shumë e thjeshtë. Masazhoni zonën me ujë të ngrohtë dhe vaj bajame për të zbutur lëkurën, për ta pastruar, për të hapur poret dhe të lehtësoni daljen e qimeve.

Komento