Si të pushojmë lemzenë

Si të pushojmë lemzenë

Si të pushojmë lemzenëLemza shkaktohet nga shtrëngimi i diafragmës, respektivisht nga ngacmimi nervit frenik.

Mund te paraqitet si reaksion ne ngrënie te shpejte, ne konsumim ne lëngjeve te ftohta dhe ushqimeve djegëse, mirëpo mund te paraqitet edhe si pasoje e shqetësimit apo stresit.

Lemza nuk është e rrezikshme mirëpo nëse zgjate disa ore atëherë duhet te lajmëroheni te mjeku.

Kur ju paraqitet lemza, provoni disa nga metodat tradicionale për ta ndalur atë. Këto janë konsumimi i ujit, i sheqerit, mendoni ne diçka tjetër dhe mos mendoni ne lemzën.

Ekspertet propozojnë te provoni te merrni fryme shpejte dhe ne këtë mënyre do te relaksohet diafragma.

One Comment

  1. per ta kaluar lemzen eshte shum efektive qe te mendosh ne diqka tjeter jo te lemza. e menya me e mire eshte kur dikush te genjen per diqka qe ka rendesi per ty (e aplikoj gjithmon dhe ka efekt pozitiv).
    provoni edhe ju qe kur e mer lemza dike qe keni pran ta genjeni (por gjithsesi ti tregoni se ishte genjeshter pasi ti kaloj lemza)
    ju pershendes

Komento