Tag: adoleshentet

Adoleshentët dhe prindërit

Pse disa adoleshentë kanë frymën e kundërshtimit? Shpesh herë ndodh që fëmijët rriten aq shpejt saqë prindërit habiten duke i konsideruar adoleshentët akoma si fëmijë. Nëse ke fëmijë …

Familja dhe adoleshentët

Fjala ”adoleshencë” rrjedh nga fjala latine “adolescere”, që do të thotë “rritem” ose “piqem”, “maturohem”. Pra, adoleshenca është kohë rinore, fazë e zhvillimit të individit prej moshës …