Home » Posts tagged with "aknet"

Aknet, të shqetësojnë ende…?

Nuk je më në periudhën e adoleshencës, por puçrrat të torturojnë akoma? Ndoshta nuk e di, por ato mund të jenë sinjali i ndonjë gjendjeje jo të mirë të organizmit tënd. Aknet: një shqetësim që prek më shumë se 5 për qind të të rinjve ndërmjet moshës 14 dhe 19-vjeçare të të dy sekseve. Por ky është një problem që mund të paraqitet edhe në moshën e rritur dhe pse me... 
Etiketat:

Aknet, shenjë e mungesës së vitaminës A

Dimri është stinë në të cilin organizmi është shumë i njëshëm ndaj sëmundjeve të ndryshme për shkak të ndryshimeve klimatike ndaj të cilat duhet të përshtatet trupi. Gjatë kësaj periudhe njerëzit shpenzojnë shumë energji, për shkak të të cilit dobësohet edhe sistemi i imunitetit, andaj detyrë parësore për shëndetin është mbrojtja e organizmit me mjete natyrale dhe me... 
Etiketat:

Soda e bukës nuk largon aknet

Pasta e cila fitohet nga përzierja sodës së bikarbonit dhe ujit është e natyrës alkalike – që do të thotë neutralizon acidet. Por, edhe pse për shkak të këtij efekti do të qetësohet lëkura, nuk do të ndodh largimi i aknes. Nga ana tjetër, soda e bukës shërben për dy gjëra: pastrimin e dhëmbëve dhe pilingun e lëkurës së fytyrës.  Read More →
Etiketat: ,

9 këshilla për një lëkurë të pastër

Trajtimi i akneve në dhjetëvjeçarët e fundit është përmirësuar dhe prandaj është më i thjeshtë kurimi i tyre. Faktor vendimtar është gjeni. Me fjalë të tjera, mund të trashëgohen karakteristikat e lëkurës dhe kështu edhe predispozita për akne. Lëkura e fytyrës, kraharorit dhe e shpinës ka mijëra gjëndra yndyre (sebace) të cilat lubrifikojnë duke prodhuar sebo apo... 

Trajtimi i duhur i akneve

Aknet (puçrrat e rinisë) fillojnë të paraqiten që në moshën e hershme të pubertetit, pra tek femrat nga mosha 11 vjeçare, e tek meshkujt nga mosha 13 vjeçare. Kjo moshë është tepër delikate, ngase në organizëm fillon në “revolucion“ hormonal, por gjithsesi nuk duhet harruar edhe llojin e lëkurës, që shpesh është edhe me predispozita familjare.  Read More →
Etiketat: , ,

Për një fytyrë pa puçrra

Gjatë prekjes së fytyrës, bakteret nga sipërfaqja e lëkurës depërtojnë në shtresa më të thella. Më thellë, më pas ndikojnë që infeksionet të përkeqësohen dhe që aknet të zgjerohen. Nëse nuk i shtoni kujdes fytyrës, paratë që i keni shpenzuar mund të jenë para të hedhura, ngase do të jetë shumë e vështirë të shmangni puçrrat. Akneve u duhet kohë për t’u shfaqur,... 

Aknet 9 zgjidhje për një lëkurë të pastër

Kur jeni të rinj, mezi prisni sa të largohen. Kur jeni të rritur, habiteni që u kthyen përsëri. Për fat të mirë, trajtimi i akneve në dhjetëvjeçarët e fundit është përmirësuar dhe prandaj është më i thjeshtë kurimi i tyre. Faktor vendimtar është gjeni. Me fjalë të tjera, mund të trashëgohen karakteristikat e lëkurës dhe kështu edhe predispozita për akne.Lëkura e fytyrës,... 
Etiketat: ,
© 2017 Keshilla.NET · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress