Tag: Alergjia

Çfarë është alergjia

Reaksioni alergjik është një reagim i mënjëhershëm i sistemit mbrojtës njerëzor ndaj substancave alergjike. Susbtancat alergjike mund t’i ndeshim në; produkte kimike, ushqime, ilaçe …

Alergjia ne ushqim

Metodat e sotme për menaxhimin e alergjisë në ushqim mbështeten në edukimin e pacientëve në njohjen e reaksioneve dhe shenjave të para të sëmundjes dhe shmangia nga ushqimi që mund të …

Sëmundjet që trashëgohen

Nëse babai apo nëna, gjyshja apo gjyshi kanë pasur alergji, astmë, por edhe probleme që lindin nga poleni, ndjeshmërinë në ushqime të caktuara apo barna, është e mundshme që edhe ju të …