Tag: anemi

Inflamacioni i kyçeve

Infeksionet bakteriale janë ndër shkaqet kryesore të shfaqjes së artritit infeksioz. Mikrobet patogjenë, nëpërmjet gjakut dhe sistemit limfatik zhvendosen në kyçe dhe ndikojnë në shfaqjen e …

Medikamentet që shkaktojnë anemi

Të gjitha medikamentet kanë efekte anësore. Psh, në 8-10% të rasteve, medikamentet që përdoren në sëmundjet e reumatizmit, japin anemi nga gjakderdhja. Në këto raste rekomandohet përdorimi …