Tag: Anemia

Anemia

Çfarë duhet të konsumojnë anemikët: Anemikët duhet të konsumojnë fruta me vitaminë C. Anemikët duhet të konsumojnë spinaq dhe barëra jeshile. Fiku, shalqiu dhe luleshtrydhja, efikase për t’u …

Medikamentet që shkaktojnë anemi

Të gjitha medikamentet kanë efekte anësore, por edhe barnat e të njëjtës përbërje, të prodhuara nga prodhuesit e ndryshëm, mund të shfaqin variacione të efekteve të padëshirueshme. Në …

Sëmundjet e gjakut

Mungesa e hekurit është shkaku më i shpeshtë i anemisë, madje e shfaqjes së saj është më e shpeshtë tek femrat dhe kjo për shkak të menstruacioneve (që natyrisht shoqërohen me humbje gjaku …

Rrathët rreth syve

Rrathët rreth syve mund te jene tregues te shume problemeve shëndetësore siç janë sëmundjet e veshkave, anemia, sëmundjet e zemrës, etj. Gjithashtu nëse keni rrathë rreth syve e nëse nuk …