Tag: ankthi

Ankthi nxit fryrjen e zorres se trashe

Meteorizmi, pra prania e ajrit në zorrë vjen nga një ushqim shumë i pasur me fruta dhe perime që fermentohen gjatë tretjes, por gati gjithmonë sidomos tek vajzat e reja shkaku është sindroma …

Si ti shpetojme nga ankthi

Mungesa e shpresës, ndjenja e pa shpjegueshme e pikëllimit dhe humbjes, frika irracionale janë ndjenja normale që mund të lajmërohen pas situatave stresuese, por edhe pas disa zhvillimeve …

Krizat e paniku, ankthi dhe emocionet

Paniku karakterizohet si një  episod alarmi frike paniku i cili fillon menjëherë dhe mund të zgjasë rreth gjysmë ore Kur njeriu është në këtë fazë mund të shfaqë dridhje te trupit te …

Niveli i kolinës dhe ankthit

Sipas disa studimeve te reja të cilat kanë analizuar nivelin e kolinës në plazmë tregojnë se nivelet e larta të kësaj substance ulin simptomat e ankthit. Në këtë studim kanë marrë pjesë …