Tag: astma

Astma, e lidhur me refluksin

Kolla e vazhdueshme, por dhe astma bronkiale janë bërë shqetësim serioz për njerëzit. Ato në fakt janë bashkëshoqëruese të urthit. Çdo episod urthi të trajtohet dhe ekzaminohet në kohë, në …

Astma, si të përballemi më rrezikun

Nga viti në vit po rritet numri i atyre që vuajnë nga astma. Sot në botë janë rreth 300 milionë me këtë problem shëndetësor, ndërsa llogaritet se deri në vitin 2025 numri i atyre që do të …

Sëmundjet që trashëgohen

Nëse babai apo nëna, gjyshja apo gjyshi kanë pasur alergji, astmë, por edhe probleme që lindin nga poleni, ndjeshmërinë në ushqime të caktuara apo barna, është e mundshme që edhe ju të …

Si të parandalojmë astmën?

Shkencëtarët amerikan të Universitetit në Kenmore këshillojnë konsumimin e rregullt të magnezit për të frenuar në një nivel të caktuar astmën. Hulumtimi është zhvilluar në 50 pacientë të …