Tag: Bajamet

Vetite dhe vlerat e bajames

Ne lidhje me zemren : Bajamet rrisin HDL, kolesterolin e mirë, dhe mbajne ne nivele të ulët LDL kolesterolin e keq. Si rezultat, rreziku i sëmundjeve të zemrës është ulur vetëm duke ngrënë …

Bajamet për rregullim të zorrëve

Duket se lista e probiotikëve do të shtohet edhe për një vend dhe anëtari i ri i kësaj liste janë bajamet. Një hulumtim i fundit i shkencëtarëve anglez ka treguar se lëvorja e bajameve …

Si ulet kolesteroli

Studimet e bëra kohët e fundit kanë zbuluar se disa ushqime përgjithësisht fruta dhe perime për vetë aftësinë e tyre për të ulur nivelin e kolesterolit në gjak janë quajtur “super” …