Tag: Bakteriet

Semundjet ngjitese

Mekanizmat me të cilët agjenset infektiv shkaktojnë sëmundjen jane dy aspekt të ndara, por të ndërlidhura: – Veçoritë specifike të organizmave të cilët shkaktojnë sëmundjen – …

Bakteriet rezistente ndaj antibiotikëve

Kompanitë farmaceutike po përpiqen të prodhojnë antibiotikë të rinj dhe më të efektshëm për të luftuar bakteriet rezistente ndaj ilaçeve të sotme. Do t’ju njohim me rreziqet që i kanosen …