Home » Posts tagged with "Çaji i gjelbër"

Çaji i gjelbër përmirëson punën e trurit

Sipas studimit britanik, konsumimi i çajit të gjelbër mund të ndikojë në përmirësimin e funksioneve të trurit, duke ndikuar pozitivisht në grimcat e trurit që janë të ndërlidhura me kujtesën. Studimi i publikuar në revistën “European Journal of Clinical Nutrion” kishte plotësuar Listën e ndikimit pozitiv të çajit të gjelbër, që po ashtu përfshin edhe zvogëlimin e rrezikut... 
Etiketat:

Çaji i gjelbër zvogëlon rrezikun nga ataku në zemër

Janë thënë shumë gjëra rreth dobive të çajit të gjelbër. Por shkencëtarët vazhdojnë të zbulojnë fakte të reja. Për shembull, kohët e fundit kanë gjetur selen në këtë çaj, një prej mikroelementëve më të dobishëm. Seleni në kombinim të balancuar zinku, kaliumi dhe elementësh të tjerë dhe vitaminash na mban çuditërisht të rinj dhe seksualisht aktivë.  Read More →
Etiketat:

Çaji për një mëngjes të mirë

Druri i çajit është shumë i qëndrueshëm, i gjelbër dhe në formë shkurreje, që mund të arrijë lartësi deri në 5 metra, edhe pse kultivuesit mundohen që gjatë kultivimit mos ta lejojnë të rritet më shumë se 1m në mënyrë që të lehtësohet vjelja e gjetheve të çajit. Gjethet duhet të jenë sa më të reja, të freskëta, që vlera e çajit të jetë e lartë. Gjethet janë... 

Çaji i gjelbër ulë rrezikun e kancerit të stomakut

Femrat e moshave të ndryshme të cilat çdo ditë konsumojnë pesë filxhanë çaj të gjelbër gjat ditës, janë për 20% më pak të rrezikuara që të sëmuren nga kanceri i stomakut, sipas një studim të realizuar në Japoni. Sipas shkencëtarët nga Qendra Kombëtare e Tokios për kërkimet e kancerit thonë se konsumimi i çajit të gjelbër nuk ka efekt të këtillë te meshkujt, por vetëm... 
© 2017 Keshilla.NET · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress