Tag: Çaji i zi

Çaji i zi-indian

Çaji i zi për shkak te përmbajtjes se kafeinës ka efekt stimulues dhe e zvogëlon lodhjen. Çajin e zi mund ta pini ne vend te kafesë. Por për dallim nga kafja çaji i zi përmban me pak …

Çaji për një mëngjes të mirë

Druri i çajit është shumë i qëndrueshëm, i gjelbër dhe në formë shkurreje, që mund të arrijë lartësi deri në 5 metra, edhe pse kultivuesit mundohen që gjatë kultivimit mos ta lejojnë të …

Viruset ikin nga çaji i zi dhe nga kafja

Shkencërisht është dëshmuar se pijet e ngrohta me kafeinë e zvogëlojnë rrezikun nga sëmundjet e zemrës dhe sulmit në tru, e përmirësojnë zgjueshmërinë dhe e përmirësojnë gjendjen e mirë …

Çaji i zi mbron nga diabeti

Çaji i zi, i njohur për përmbajtjen e lartë të antioksiduesve, përforcimin e imunitetit dhe rregullimin e shtypjes së gjakut- duket se ka edhe disa efekte tjera dobiprurëse. Duke krahasuar …