Tag: çaji

Çfarë na ndihmon çaji?

Nëse konsumoni ushqim të shpejtë, me konsumimin e rregullt të çajit mund ta parandaloni grumbullimin e kileve. Hulumtuesit kanë zbuluar se nëse konsumoni çaj, e zvogëloni mundësinë e …

Kafeja edhe çaji freskojnë organizmin

Shumica e njerëzve mendojnë se çaji dhe kafeja paraqesin vetëm një pije të ngrohtë që u ndihmon të kthjellen e asgjë më shumë. Fakti është se çaji dhe kafeja janë shumë me tepër se kaq. …

Çajat që ndihmojnë në uljen e temperaturës

Për uljen e temperaturës, përveç medikamenteve, ekzistojnë edhe çajet e përgatitura me bimë të freskëta të natyrës. Për uljen e temperaturës mjekët rekomandojnë banjë me ujë të ftohtë dhe …

Disa këshilla që zgjasin jetën

Zhvillimi në mjekësi, arsim, si dhe parandalimi dhe trajtimi i sëmundjeve, kanë ndikuar në mirëqenien dhe jetëgjatësinë e përgjithshme të njerëzve. Por, ajo që ndoshta ende nuk e dini, …

Çaji nga selino, shpejtojeni tretjen

Kinezët pinë çaj nga selino për largimin e lëngjeve të tepërta. Nevojiten 300 gramë selino të freskët, një qese të çajit të zi dhe pakëz mjaltë. Lajeni selinon dhe e preni imët. Së bashku …