Home » Posts tagged with "Dhimbja e kokes"

Veçoritë e dhimbjes së kokës

Dhimbja e kokës është një shqetësim shëndetësor, i cili mund të shfaqet në çdo çast të jetës sonë. Ashtu sikundër dhimbjet akute mund të jenë shenjë e sëmundjeve të ndryshme, edhe dhimbjet kronike të kokës pranohen si një sëmundje më vete.  Read More →
Etiketat:

Përse më dhemb koka?

Deri te kokëdhembja në rastet më të shpeshta sjell tensioni emocional dhe tkurrja e muskujve të kokës, si dhe pjesës së qafës dhe shpinës. Për ta shmangur kokëdhembjen do të ishte mirë që të flini sa duhet, të mos i shmangni shujtat dhe të mos e teproni me konsumimin e kafesë.  Read More →

Shkaktarët e dhimbjes së kokës që nuk i keni ditur

Të gjithë e dimë se një gotë verë me tepër ose stresi i akumuluar mund të shkaktojë dhimbje koke. Megjithatë, ekspertët zbulojnë më shumë shkaktarë të dhimbjes së kokës, të cilët sigurisht që do t’ju befasojnë. Aktivitetet e përditshme: ushqimi të cilin e hamë, mënyra me të cilën ushtrojmë ose zbukurohemi a rregullohemi, mund të jenë shkaktar i dhimbjes së kokës.  Read More →
Etiketat:

Dhimbja e kokë te fëmijët

Dhimbja e kokës është një nga patologjitë më të shpeshta te fëmijët, por shpeshherë mund të jetë treguese e problemeve emotive. Edhe më të vegjlit vuajnë nga dhimbja e kokës. Mos e nënvlerësoni problemin kur prezantohet dhe kuptoni cili është shkaku i dhimbjes për të gjetur kurën e duhur.  Read More →

Mami! Po më dhemb koka!

Dhimbja e kokës është një nga patologjitë më të shpeshta te fëmijët, por shpeshherë mund të jetë treguese e problemeve emotive. Edhe më të vegjlit vuajnë nga dhimbja e kokës. Mos e nënvlerësoni problemin kur prezantohet dhe kuptoni cili është shkaku i dhimbjes për të gjetur kurën e duhur.  Read More →

Dhimbjet që nuk injorohen

Dhimbja e kokës së zakonshme është vetëm dhimbje koke, ndërsa urthi është asgjë më shumë se shenjë që keni ngrënë tepër. Dhimbja është mënyra me të cilën trupi tregon që diçka nuk është krejt në rregull. Përafërsisht e dini kur bëhet fjalë për dhimbje kalimtare, dhe kur është fjala për diçka më serioze.  Read More →

Dhimbja e kokes si duhet qetesuar

Dhimbja e kokës prek një ndër katër gra dhe një ndër 12 burra dhe për shumë njerëz në botë është një arsye e fortë për t‘u takuar shpesh me neurologun. Kulmin e arrin mes moshës 30-39 vjeç, por pas nuk ngelen edhe fëmijët. Kur bëhet fjalë për migrenën, gjërat nuk janë aq të thjeshta sa duken.  Read More →
Etiketat:
© 2017 Keshilla.NET · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress