Home » Posts tagged with "dhimbjen e kokës"

Largojeni dhimbjen e kokës me jogurt dhe kafe

Piperi ndihmon nëse koka po ju pëlcet shkaku i alkoolit, banania shëron migrenat e rënda, e dhimbjen e shërojnë edhe kafeja e fortë, çaji, mollët. Pa marrë parasysh nëse është e përkohshme, e rrallë apo e shpeshtë, nga kokëdhimbjet vuajnë rreth dy të tretat e njerëzve. Edhe pse ekzistojnë shumë mënyra të tjera natyrale, më së shumti përdoren tabletat. Ushqimi i pasur me kalcium,... 
Etiketat:

Mjekimet për dhimbjen e kokës pakësojnë rrezikun për Parkinson

Shkencëtarët thonë se ilaçet që përdoren për dhembjen e zakonshme të kokës pakësojnë rrezikun e prekjes nga sëmundja e Parkinsonit, një çrregullim i trurit që kufizon aftësitë fizike e që shfaqet kryesisht tek njerëzit me moshë të madhe. Në një studim 6-vjeçar tek mbi 136 infermierë dhe punonjës shëndetësorë, studiuesit në fakultetin e shëndetësisë të universitetit... 
Etiketat:

Mbajtja për dore e personit të dashur, e kuron dhimbjen e kokës

Studiuesit thonë se mbajtja për dore e personit të dashur, e zvogëlon dhimbjen. Studiuesit nga universiteti në Kaliforni, kanë kryer një studim në 25 vullnetarë të cilët gjatë gjashtë muajve të fundit ishin në lidhje të lumtur. Ata kanë konstatuar se mbajtja për dore me partnerin, por edhe vetëm të shikuarit e partnerit në foto, e ka zvogëluar reagimin e tyre në dhimbjen fizike. Efekti... 
© 2017 Keshilla.NET · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress