Tag: Djathi

Djathi zvogëlon rrezikun nga diabeti

Nëse jeni nga ata persona që shmangin djathin për shkak të mbajtjes së linjës, mendoni përsëri. Studimet më të reja kanë treguar që djathi zvogëlon rrezikun nga fitimi i diabetit të tipit 2, …

Djathi më i shëndetshëm se gjalpi

Mjekët që një kohë të gjatë kanë paralajmëruar për shmangie nga yndyrat, me qëllim të zvogëlimit të kolesterolit, por një studim i fundit danez tregon se djathi nuk është edhe aq i keq dhe …

Djathi shkakton kancer të fshikës urinare

Te personat që konsumojnë më shumë se 53 gramë djathë në ditë rreziku nga paraqitja e kancerit të fshikës urinare është për 50% më i madh, derisa sasitë më të vogla se kjo nuk paraqesin …