Home » Posts tagged with "Fëmijët"

Fëmijët janë të rrezikuar nga …

Fëmijët tanë janë të rrezikuar ? Sipas sociologëve fëmijët më të rrezikuar ndaj sëmundjeve të ndryshme janë ato që kanë përkujdesjen më të madhe. Në vendet perendimore vëmë re një fenomen tek fëmijët të cilët kanë një përkujdesje të madhe nga prindërit e tyrë. Në këto raste përkujdesja e tepërt ka një efekt të kundërt tëk ta. Sociologu Frank Furedi i Universitetit... 
Etiketat:

Duke folur me fëmijët, pasuroni fjalorin e tyre

Të flasësh drejtpërdrejt me fëmijët kur ata janë në fazat e hershme të mësimit të gjuhës, ndihmon ata që të kenë një fjalor më të mirë dhe për të kuptuar fjalët më shpejt. Ky është një efekt që ai nuk e merr nëse prindërit e vendosin fëmijën përpara televizionit për të parë kukulla apo programe të ndryshme për fëmijë, thuhet në një studim të bërë në Universitetin... 
Etiketat:

Si të silleni me femijët tuaj

Trajtoni fëmijët tuaj si fëmijë e jo si të rritur. Nxitini që të luajnë jashtë, të bëjnë budallallëqe dhe të ndërmarrin rreziqe. Lejojini fëmijët tuaj të bëjë gabime dhe të mos jenë të përkryer. Limitoni lëvdatat për gjërat në të cilat fëmijët tuaj janë shumë të mirë, sepse lëvdatat e tepërta i shndërrojnë në egoistë të pandreqshëm. Mos i llastoni fëmijët.... 
Etiketat:

Fëmijët e parëlindur kanë tension më të lartë

Një hulumtim i ri nga Masaçuseti i SHBA vjen të vërtetojë atë që shumë prej nesh e dinë mirë: vëllezërit e vegjël gjithmonë na ngrenë tensionin. Sipas studimit të botuar në revistën shkencore Economics and Human Biology, fëmijët e mëdhenj mund të kenë tension më të lartë kur kanë vëllezër apo motra më të vegjël në familje. Një hulumtim i ri nga Masaçuseti i SHBA vjen... 
Etiketat:

Gjumë i ëmbël për fëmijët

Fëmijët e vegjël janë krijesa më e ëmbël por edhe më delikatja në këtë botë, prandaj dhe ndaj tyre duhet treguar një kujdes shumë i rëndësishëm pasi ato kanë shumë nevojë për vëmendjen, kujdesin dhe dashurinë tuaj. Fëmijët e vegjël kërkojnë kujdes si në momentët që ato janë në gjumë dhe në momentët kur ato janë zgjuar. Mbajeni fëmijën afër, kjo do të thotë... 
Etiketat:

Disa mënyra për të rritur fëmijën tënd

Një nga cilësitë më të mira të të qenit prindër është aftësia për të edukuar fëmijët. Të edukosh fëmijë do të thotë që tu tregosh dhe t’u japësh atyre dashuri dhe mbështetje në mënyrë që ata të rriten dhe të zhvillohen. Një mënyrë e mirë për të edukuar fëmijët e tu është duke u dhënë atyre përgjegjësi. Përgjegjësitë duhet të jenë vetëm për çështjet... 
Etiketat: ,

Fëmijët që luajnë jashtë, janë më pak miopë

Sipas një studimi britanik, fëmijët që ekspozohen në dritën e ditës zvogëlojnë rrezikun e zhvillimit të çrregullimeve vizuale. Për shëndetin e shikimit të fëmijës tuaj leni të dalin ata jashtë: kjo mund të jetë vështrimi i ri për të ndihmuar frenimin e ngritjes së shpejtë të miopisë në botë, sidomos kur dihet se në Francë 25-30% e të rinjve të moshës 16 deri 24 vjeç... 
Etiketat:
© 2017 Keshilla.NET · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress